Tyske partier enige om ny president

Angela Merkel bøyde av for presset fra opposisjonen og gir sin støtte til en tidligere østtyske borgerrettighetsforkjemperen som Tysklands nye president.

Foto: AP
Politikk

Regjeringspartiene og opposisjonspartiene er enige om å utnevne 72 år gamle Gauck som en samlende kandidat, opplyser kilder i regjeringen etter møter søndag kveld.Fredag kunngjorde tidligere president Christian Wulff at han går av som følge av anklager om maktmisbruk. Merkel og regjeringen har siden prøvd å få opposisjonen med på en kandidat alle partiene kan samle seg om.Presidenten i Tyskland har først og fremst seremonielle oppgaver. Tyskerne forventer imidlertid at landets president skal være et moralsk forbilde som forsvarer grunnloven.De mange medieoppslagene om Wulff og kritikken av ham skapte voldsomt oppstyr i Tyskland.

Nyheter
Politikk