- Vi mener tingretten har tatt sin avgjørelse på feilaktig grunnlag. Derfor er det noe etterforskning som må på plass før vi sender anken, slik at lagmannsretten kan treffe en avgjørelse på riktig grunnlag, sa Meling til NRK torsdag kveld.Krekars forsvarer sier mullaen har gjort det klart at han aldri har truet noen, eller ment å true noen eller komme med noen oppfordringer.- Han mener han ikke har gjort noe straffbart. Han mener også dommen fra tingretten er feil, og at det han har sagt faller inn under hans ytringsfrihet, forklarer Meling om hvorfor han mener det er feil å holde Krekar fengslet til ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.Frp-leder Siv Jensen reagerer på at Krekar vil anke fengslingen og er klar på at hun mener mullaen hører hjemme i fengsel.- Han er blitt ansett som en fare for rikets sikkerhet siden 2003 og har ikke noe på frifot å gjøre, sier Jensen til NRK.- Det er en avsporing å gjøre dette om til en debatt om ytringsfrihet. Saken er at retten har konkludert med at han har framsatt trusler. Uansett om Krekar selv mener han ikke har gjort noe galt, skal ingen få lov til å true seg til frihet, sier hun.Mandag ble Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler og terrortrusler. Onsdag ble han fengslet, siktet for trusler han skal ha kommet med på et nettforum. Krekar sier utsagnene som er fremlagt av Politiets sikkerhetstjeneste er tatt ut av sin sammenheng, og at de er eksempler han har gitt som svar på spørsmål på nettforumet. (©NTB)