Over hele landet la folk ned arbeidet i protest mot regjeringens foreslåtte arbeidsmarkedsreformer og budsjettkutt.Fagforeningene hevder at nærmere én million demonstrerte bare i hovedstaden Madrid. Ifølge avisa El Pais er 170.000 nærmere sannheten, og myndighetene anslår at 800.000 marsjerte i gatene over hele landet.I Barcelona skjøt politiet med gummikuler mot en gruppe som tente på en Starbucks-kafé, uten at noen ble alvorlig skadd. På landsbasis ble over 170 mennesker pågrepet.Generalstreiken begynte torsdag morgen og skulle vare i 24 timer. De streikende bar røde flagg og plakater utenfor forretningsbygg, banker og knutepunkt for kollektivtrafikken i Madrid.Flere ble lettere skadd i sammenstøtene med politiet, og én demonstrant fikk en batong i ansiktet da han forsøkte å stanse busser som kjørte ut fra en busstasjon i Madrid.Generalstreiken markerte at det er gått hundre dager siden Mariano Rajoy tok over som statsminister. Han har lovet å få ned den skyhøye arbeidsledigheten på 23 prosent, men har så langt ikke lyktes.Spanske fagforeninger har inntrykk av at oppslutningen rundt generalstreiken har vært god. Flere arbeidsgiverorganisasjoner mener tvert imot at streiken er blitt ignorert av mange og at flertallet av bedriftene har operert som normalt. (©NTB)