Tysklands statsminister advarer sterkt mot at Hellas går ut av eurosonen. Delegasjonene fra EU og IMF som kom til Aten mandag, skal diskutere forslag om ytterligere utgiftskutt med den greske regjeringen. Til sammen er det snakk om nedskjæringer på 11 milliarder euro, eller nærmere 84 milliarder kroner, i løpet av de neste to årene.Ifølge den greske avisen Kathimerini skal dette målet nås ved at lønnene i offentlig sektor reduseres med nye 10 prosent. Dessuten skal det spares kraftig inn på utgiftene til helsestell og til stønad for arbeidsledige.Tysklands statsminister Angela Merkel sa i et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC mandag at det ville være en feil å skyve Hellas ut av eurosamarbeidet.- Folk over hele verden ville spørre seg hvem som blir den neste som kastes ut, framholdt hun.Dette ville i sin tur føre til en sterk svekkelse av eurosonen, sa Merkel videre.Hun sa også at til tross for at de har mottatt to store internasjonale redningspakker, har grekerne fortsatt en lang og hard vei foran seg før den økonomiske krisen er overvunnet. (©NTB)