Pågrepet under streik i Spania

I Madrid protesteres det mot arbeidsledighet og offentlige kutt. En rekke mennesker er nå pågrepet og flere lettere skadd under en 24-timers generalstreik.

Spania Foto:Scanpix Kallestad, Gorm
Politikk
Fagforeningsledere kalte generalstreiken en stor suksess da aksjonen begynte torsdag morgen. De streikende bar røde flagg og plakater utenfor forretningsbygg, banker og knutepunkt for kollektivtrafikken i Madrid.Tre streikende ble lettere skadd i sammenstøt, blant annet da en politimann brukte batongen mot en demonstrant, som fikk et kutt over øyet. Demonstranten og andre streikende prøvde å stanse busser som skulle kjøre ut fra busstasjonen i Carabanchel i Sør-Madrid, forteller en fotograf fra AFP.Generalstreiken blir holdt hundre dager etter at Mariano Rajoy tok over som statsminister. Da lovte han å få ned den skyhøye arbeidsledigheten på 23 prosent.