For andre gang på 30 dager kutter Skandiabanken renten, og setter ned boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng.Beste lånerente blir nå 3,50 prosent effektivt, på lån over to millioner kroner innenfor 75 prosent. Renten på lån over to millioner innenfor 85 prosent blir også kuttet med en "kvarting", og vil ligge på 3,75 prosent effektivt.Renten på boliglån under to millioner settes ned 0,2 prosentpoeng, og kommer på 3,80 og 4,05 prosent - innenfor hhv. 75 og 85 prosent.Rentekuttet forklares av banken med styrking av konkurransekraften, og skjer som følge av nedgangen i prisen på penger i markedet.For nye lån gjelder nye rentebetingelser fra og med i dag torsdag 29. mars 2012. For eksisterende lån, kreditter og innskudd vil nye rentebetingelser gjelde fra og med mandag 29. mai 2012, etter to måneders varslingsfrist.
Rentekuttet 28. februar har ifølge banken allerede resultert i en dobling av antall refinansieringer, og flytting av lån fra andre banker siste måned.- Med en dobling i antall søknader om refinansiering den siste tiden, ser vi at stadig flere med boliglån i tradisjonelle banker oppdager at de selv kan refinansiere på nett, noe som er bra for konkurransen.- Her har både Finansportalen og endring i bankbransjen bidratt. Det handler faktisk kun om å fylle inn en søknad, så ordner den nye banken resten, uansett hvor man ønsker å flytte lånet, sier informasjonssjef i Skandiabanken Johnny Anderson.Noen renter holdes for øvrig uendret. Effektiv rente på kredittkort og kontokreditt ligger fortsatt på hhv. 14.66 og 15,65 prosent, mens den for BSU blir liggende på 4,15 prosent effektivt.Renten på brukskonto kuttes for øvrig mest av alle - 0,40 prosentpoeng til 0,75 prosent.Renten på høyrentekonto kuttes med 0,30 prosentpoeng til 2,90 prosent.