- Det ligger i sakens natur at avstanden er stor når forhandlingene går til mekling, sa riksmekler Randi Gjesteby etter det første møtet med Fellesforbundet og Norsk Industri torsdag.Fellesforbundet brøt forhandlingene onsdag etter en drøy uke uten tilnærming, snarere tvert imot, ifølge leder Arve Bakke. Da hadde forbundet ennå ikke lagt fram sine lønnskrav, og sentrale spørsmål om permisjon med lønn ved ektefelles fødsel, allmenngjøring og arbeidstid offshore har så langt ikke vært på bordet.Torsdag var tonen noe lettere.- Det hjelper med en natts søvn, sa Bakke.- Vi ser noen lysglimt - små lysglimt, vel å merke, presiserte administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri overfor NTB.Hvis partene ikke kommer til enighet, kan det bli streik fra 16. april, samme dag som terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik starter. Så langt er ingen frister satt, men Gjesteby legger opp til flere meklingsmøter umiddelbart etter påske.- Dermed legger vi opp til å bli ferdige mot slutten av den første uka etter påske, sier Gjesteby, og legger til at «vi snakker ikke om streik nå».