Tidenes største hvitvaskingssak for skattekrim

Skatt øst etterforsker en sak der de mener en 33 år gammel mann har utstedt falske fakturaer og bidratt til hvitvasking av flere titalls millioner kroner.

Foto: Scanpix
Politikk
Skatt øst etterforsker en sak der de mener en 33 år gammel mann har utstedt falske fakturaer og bidratt til hvitvasking av 40 millioner kroner.Det er først og fremst renholdsfirmaer og aktører i byggebransjen som har fått hjelp til hvitvasking via mannens selskap. Skattemyndighetene mener selskapet ble opprettet nettopp for å drive hvitvasking, skriver Romerikes Blad.- Skattekrim har aldri tidligere hatt en større hvitvaskingssak. Samtidig mistenkes det at 33-åringen kun er en del av et større nettverk. Proporsjonene på denne saken kan ende med å bli veldig mye større, sier en kilde som sitter sentralt i etterforskningen.Skatt øst har anmeldt 33-åringen, som har meldeplikt for politiet tre ganger i uken.- Vi har mottatt en anmeldelse fra skattemyndighetene, men saken er foreløpig veldig fersk. Vi er kun i initialfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Hanne Fauske i Romerike politidistrikt.Hun ønsker ikke å si noe om siktelsen annet enn at den er alvorlig. Siktelsen gjelder brudd på lovbestemmelsene om heleri og hvitvasking.