Motstanden mot Afghanistan-krigen har alltid vært stor i USA, men aldri så massiv som nå, viser en fersk meningsmåling ORC International har utført for CNN.72 prosent av de spurte sier at de ikke støtter USAs krigføring i Afghanistan, mens 25 prosent sier at de støtter krigføringen. For to år siden var det like mange som støttet krigføringen, som det var motstandere.55 prosent av amerikanerne mener landets soldater bør hentes hjem fra Afghanistan før 2014, fristen president Barack Obama har satt for tilbaketrekning.Bare 1 prosent av de spurte mener at krigen i Afghanistan går svært bra, mens 36 prosent mener at den går ganske bra. 22 prosent mener at krigen går svært dårlig, mens 39 prosent mener at den går ganske dårlig. 61 prosent mener at USA taper krigen i Afghanistan, mens 34 prosent mener at amerikanerne vinner krigen.Støtte til krigføringen har aldri vært lavere, konstatere CNN, som påpeker at også blant republikanerne er krigsmotstanderne for første gang i flertall.CNN-målingen er den siste av flere nedslående målinger for Pentagon, som fortsatt har over 100.000 soldater i Afghanistan.69 prosent av de spurte i en meningsmåling utført for The New York Times og CBS News i forrige uke, mente at amerikanske soldater ikke har noe i Afghanistan å gjøre.68 prosent mente at krigen går «delvis dårlig» eller «svært dårlig», mot 42 prosent for fire måneder siden.Forsvarsminister Leon Panetta har langt på vei avvist målingene og slo tirsdag fast at de ikke kom til å påvirke beslutningen om å beholde styrkene i Afghanistan til ut 2014.- Vi kan ikke kjempe kriger ut fra meningsmålinger, sa Panetta,- Dersom vi gjør det, havner vi i store problemer. Vi må operere ut fra hva vi tror er den beste strategien for å oppnå målene vi har satt oss. Og det er å trygge landet vårt og sørge for at Taliban og al-Qaida aldri mer finner en trygg havn i Afghanistan, sa Panetta. (©NTB)