Skildrer en snuskete finansbransje

Ingrid Berglund er en av stadig flere avhoppere fra finansbransjen som har grepet til pennen.

Ingrid Berglund - Foto - Scanpix
Politikk

Dyre dresser, snuskete avtaler bak lukkede dører, og formuer på stille flukt til skatteparadiser. Finansbransjen griper nå pennen og skriver thrillere fra innsiden, skriver Dagbladet.Forfatter Tom Kristensen debuterte med thrilleren "En kule" i 2001. Da var han administrerende direktør i selskapet Export finance services, og siden den gang har stadig flere gjort som han: Hentet inspirasjon fra jobben i finansbransjen, og skrevet kriminalromaner om griske næringslivsledere, hemmelige formuer og milliarder på avveie.- At det har blitt flere og flere de siste årene har nok å gjøre med at finans og økonomi har blitt stadig mer dominerende i nyhetsbildet, sier Kristensen til avisen.Både i finansbransjen og blant krimforfattere er menn i flertall, men det finnes høner i haneflokken. Før Ingrid Berglund ble forfatter på heltid jobbet hun som finansanalytiker i Norsk Hydro. I thrilleren "Hun som ingen unslipper" skriver Berglund om et mord som knyttes opp mot den interne maktkampen i et firma.- Penger og makt har alltid fordervet menneskesinnet. Og i finansbransjen sitter du med hendene i kakeboksen, og ser hvor lett det er å skaffe seg litt ekstra. Hvis man har litt fantasi og et godt øye er det lett å finne inspirasjon til spennende historier, sier Berglund.Hun mener det er flere kreative mennesker i finansbransjen enn det man kanskje skulle tro.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Kultur