Solheim vraket for andre gang

Tidligere SV-leder og utviklingsminister Erik Solheim (57) får ikke stillingen som FN-ambassadør. Det gjør derimot hans gode venn Geir O. Pedersen.

Erik Solheim
Politikk

For to måneder siden ble Solheim sendt ut av regjeringen. Han har siden vært spesialrådgiver i Utenriksdepartementet. Solheim har søkt på den ledige stillingen som FN-ambassadør, men etter det Dagens Næringsliv erfarer, skal han nå ha fått beskjed om at han ikke får den.Solheim har konkurrert med to andre søkere om stillingen, og han måtte på lik linje med dem inn til intervju. Ifølge avisens kilder i UD kommer jobben til å gå til Solheims venn Geir O. Pedersen (56). Den andre på søkerlisten var tidligere FN-sjef i Kabul, Kai Eide (63).- Vi gir ingen kommentarer før utnevnelsen er gjort i statsråd, sier underdirektør Frode O. Andersen i UDs kommunikasjonsavdeling.«Geir O. Pedersen er ikke bare en venn, men en av mine aller beste venner», sa Solheim i et intervju med DN i 2008. De to møttes i 1975 i Sosialistisk Ungdom og har bodd i kollektiv sammen.Solheim ønsker ikke å kommentere DNs opplysninger, men forteller at han er i tett dialog med Utenriksdepartementet om oppdrag han kan utføre på vegne av Norge fremover.

Nyheter
Næringsliv