En rekke ferske makrotall tikket inn fra Kina i helgen, melder TDN Finans.
Den kinesiske konsumprisindeksen steg 3,0 prosent på årsbasis i mai.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 3,2 prosent.April-tallene viste en KPI-vekst på 3,4 prosent på årsbasis.Produsentprisene i landet falt i mai 1,4 prosent på årsbasis, mot en ventet nedgang på 1,1 prosent.I april endte kinesisk PPI ned 0,7 prosent over året. Kinesisk detaljhandel steg 13,8 prosent på årsbasis i mai.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det ventet en oppgang på 14,2 prosent. Industriproduksjonen i Kina steg i mai 9,6 prosent over året.Ifølge Bloomberg News hadde analytikerne spådd en oppgang på 9,8 prosent. Den kinesiske handelsbalansen viste et overskudd på 18,70 milliarder dollar i mai, mot et ventet handelsoverskudd på 16,25 milliarder dollar.April-tallene viste et handelsoverskudd på 18,43 milliarder dollar.