Også konservative i Hellas øyner endret krisehjelp

Den ferske krisehjelpen til Spanias banker setter Hellas i en bedre posisjon til å reforhandle avtalen om krisehjelp utenfra, mener den konservative lederen Antonis Samaras.

hellas.jpg
Politikk
- Jeg tror vi kan dra nytte av et Europa i endring. Hellas har en mulighet til å ta en ny kikk på sin egen pakke og sine egne forhandlinger for å oppnå mer, sier han.Samaras er leder for det konservative partiet Nytt demokrati, som kniver med venstrepartiet Syriza om seieren i søndagens valg. Syriza går til valg på å si nei til EUs krisepakke, men analytikere advarer om at dette kan bety at Hellas må forlate eurosamarbeidet.Samaras tok onsdag også til orde for «en nasjonal samlingsregjering» uten at noen blir holdt utenfor, ettersom de siste meningsmålingene tyder på at ingen partier vil få et styringsdyktig flertall alene.Den spanske banksektoren fikk sist helg løfter om inntil vel 750 milliarder kroner i krisehjelp.