Partiene brukte 7,1 mill. på konsulenter

Partiene på Stortinget brukte 7,1 millioner kroner på konsulenttjenester i fjor, og nesten halvparten brukte Ap alene.

Publisert 29. juni 2012 kl. 06.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Utgiftene til konsulenter økte fra 1,8 millioner kroner i 2006, og nådde en foreløpig topp i 2009 med 7,5 millioner. I fjor var beløpet nesten like høyt, skriver Dagsavisen.Arbeiderpartiet brukte 2,9 millioner kroner på eksterne konsulenter i fjor, mens Venstre på den andre enden av skalaen nøyde seg med 70.000.- En god del gikk til analysearbeid, en god del til regnskapsføring og til internettjenester, som vi har valgt å sette ut, sier sekretariatsleder Øyvind Slåke i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.Partner og seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese mener veksten slett ikke er overraskende, og sier grunnen kan være at det politiske livet blir stadig mer komplekst.Han peker på at det har vært vekst i konsulentbruken i de aller fleste vestlige demokratier de siste årene. (©NTB)