Pressetopp mener Breivik må strupes

Anders Behring Breiviks handlinger fratar ham retten til å delta i den offentlige debatt, mener Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Publisert 26. juni 2012 kl. 05.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
Anders Behring Breivik. Foto: Scanpix
I motsetning til den antirasistiske foreningen Vepsen, som forsvarer Breiviks rett til å ytre seg fra cella, mener Kokkvold at Breivik må strupes, skriver Klassekampen.- Anders Behring Breivik har ingen rett til ytringsfrihet. Han har meldt seg ut av det offentlige ordskiftet. Hans handlinger fratar ham retten til å delta som likeverdig i den offentlige samtale, sier Kokkvold til avisen.Han har tidligere omtalt seg selv som ytringsfrihetsfundamentalist, men mener altså at ytringsfriheten ikke gjelder for mannen som sto bak terrorhandlingene 22. juli i fjor.- Jeg deler George Orwells definisjon av ytringsfriheten: «Hvis frihet skal ha noen mening, så må den bety frihet til å si det andre ikke liker å høre.» Det er ikke det samme som frihet til å drepe mennesker man ikke liker, sier han.Tor Bach i foreningen Vepsen mener på sin side at det ikke er noe prinsipielt i veien for at Breivik får komme til orde, for eksempel gjennom å åpne en Twitter-konto.- Fordi det skal ikke være ett sett av menneskerettigheter for Breivik og et annet for andre. Når vi har gjennomført en forbilledlig administrert rettssak, og vist at systemet han ville slåss mot fungerer, så kan vi ikke komme etterpå og lage spesialregler for ham. Da gir vi ham bare rett, sier Bach.