Hvis det ble holdt valg nå, ville det sosialdemokratiske partiet kunne fått klart flertall i Underhuset.Opposisjonspartiet Labour bykser framover på meningsmålinger i Storbritannia. Hvis det ble holdt valg nå, ville det sosialdemokratiske partiet kunne fått klart flertall i Underhuset.London-avisen The Independent brakte mandag gjennomsnittstall som bygger på den siste tidens målinger. De viser at Labours ledelse nå er den største siden partiet tapte parlamentsvalget i 2010. Den er også den største siden Ed Miliband ble partisjef senere samme år.Labours oppslutning lå på maimålingene i snitt på 42 prosent., mot 34 prosent for de konservative og 10 prosent for sentrumspartiet liberaldemokratene. Liberaldemokratene betaler en høy pris for koalisjonssamarbeidet med de konservative.Et valg med samme utfall som gjennomsnittstallene i The Independent ville gi Labour et flertall på rundt 80 i Underhuset, som har 659 medlemmer. Liberaldemokratene ville på sin side gå tilbake fra dagens 57 mandater til bare 10.Labours sterke framgang knyttes til et upopulært forslag til statsbudsjett som sentrum-høyreregjeringen la fram i mars. Budsjettforslaget omfattet blant annet skattekutt for de aller rikeste i Storbritannia. (©NTB)