I tillegg skal et følge ta seg over fjellet slik folk gjorde før veien ble bygget.Under den offisielle åpningen klokka 12.30 lørdag deltar både samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), i tillegg til fylkesordfører Jon Aasen i Møre og Romsdal, Rauma-ordfører Lars Olav Hustad og veidirektør - og tidligere samferdselsminister - Terje Moe Gustavsen.Romsdal Aktiv tar med seg et følge på 20 personer for vise hvordan folk og fe tok seg fram over fjellet før bilveien ble bygd. Utkledd som datidens bønder og hestehandlere går tre guider en tur med interesserte på Kløvstien.Den etter hvert berømte Trollstigveien med sine elleve buktende svinger ble åpnet i 1936, etter at Stortinget i 1916 ga klarsignal til bygging. Byggingen av selve fjellovergangen startet i 1928, trass i at mange mente dette var ren galskap. (©NTB)