14 drept på Batman-premiere

Folk flyktet i panikk ut av kinosalen da en maskert person begynte å skyte under premieren på den siste Batman-filmen.

Denver fra Red Rocks. Foto: Per Torstein Haugen

Minst 14 personer ble drept og 50 såret da en maskert person begynte å skyte under premieren på den siste Batman-filmen ved Denver, Colorado, USA.Det opplyser politisjef Dan Oates etter skytedramaet. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet, tilføyer han.Politisjefen sier gjerningsmannen fortsatt i live. Kinoen er evakuert av frykt for sprengstoff, og politiet undersøker også gjerningsmannens leilighet. Det finnes ingen beviser for at flere personer har vært involvert i skytingen.Det var under en nattvisning av filmen «The Dark Knight Rises» skytingen begynte. Filmpremieren fant sted i et kjøpesenter i Aurora, en forstad til Denver i den amerikanske delstaten Colorado.Ti av ofrene døde på stedet, mens fire har dødd på sykehus som følge av skadene de ble påført.Det brøt ut panikk og kaos i kinosalen under skytingen, der enkelte skudd også gikk gjennom veggen og inn i en annen kinosal.Benjamin Fernandez (30) forteller til avisa Denver Post at han hørte flere eksplosjoner mens filmen pågikk. Han forteller om lyden av skudd, hvordan folk prøvde å komme seg ut av salen og politiet som ropte «legg dere ned!».Motivet for ugjerningen er ikke kjent, og det gikk rykter om at politiet jaktet på en gjerningsmann nummer to. Dette ville ikke politiet bekrefte.Over 250 politifolk rykket ut til kinoen etter at skytingen ble kjent, melder TheDenverChannel.com. (©NTB)Les mer på Bloomberg