Annika Falkengren satte tonen

SEB var først ute blant de svenske storbankene med å rapportere for 2. kvartal.

Annika Falkengren - Foto: Scanpix

Mandag kunne svenske SEB viser til et overraskende godt resultat for 2. kvartal. Resultat før skatt havnet på nesten fire milliarder svenske kroner - hele 20 prosent bedre enn ekspertenes snittprognose - hentet inn av SME Direkt - på 3,3 milliarder, skriver Di.se.Sammenlignet med samme kvartal i 2011 sank dog resultatet med 300 millioner svenske kroner.Bankens totale inntekter steg ifølge nettstedet fire prosent til i overkant av 9,9 milliarder svenske kroner - mer enn en halv milliard over det markedet hadde forventet.Netto renteinnntekter landet på 4,5 milliarder svenske kroner, mot 4,2 milliarder i samme kvartal året før.Resultat etter skatt havnet i kvartalet rett i overkant av tre milliarder svenske kroner, mot i underkant av 3,4 milliarder i tilsvarende kvartal året før.SEB-aksjen var opp over syv prosent store deler av mandagen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!