Avviser at svenske sto bak terrorangrep

Säpo avviser ryktene om at selvmordsangrepet mot israelske turister i Bulgaria ble utført av en navngitt svenske.

Foto: REUTERS/Ronen Zvulun.

- Jeg kan bekrefte at det ikke er den navngitte personen som er selvmordsbomberen, sier vakthavende befal ved det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, Clas Ohlson, til NRK.Det var den israelske avisen The Times of Israel som torsdag kveld offentliggjorde navn og bilde av en svenske som ble knyttet til selvmordsangrepet som tok livet av fem israelere og en bulgarer onsdag.I den oppsiktsvekkende meldingen ble det vist til rapporter i bulgarske medier, men avisen oppga ikke hvilke bulgarske medier opplysningene var hentet fra, og de var ikke bekreftet fra annet hold.Tidligere på dagen offentliggjorde bulgarske myndigheter en video fra et overvåkingskamera på flyplassen i Burgas, med bilder av en mann som angivelig utførte angrepet. (©NTB)