Bill Clinton i Hellas for å fremme investeringer

- Vi tror på dette landet og dets framtid, sa Clinton da han møtte statsminister Antonis Samaras.

Foto: Reuters

USAs ekspresident Bill Clinton er i Hellas for å få i gang investeringer i privat sektor, et initiativ tatt av gresk-amerikanske forretningsfolk.- Vi tror på dette landet og dets framtid, sa Clinton da han møtte statsminister Antonis Samaras.Samaras understreket på sin side at Hellas opplever en svært tung tid som kan sammenlignes med den store depresjonen som USA opplevde på 1930-tallet.- Dere opplevde den store depresjonen i USA. Det er nøyaktig hva vi går gjennom i Hellas, det er vår versjon av den store depresjonen, sa Samaras.Gresk økonomi er i år ventet å krympe for femte år på rad, og mer enn hver femte greker, over en million mennesker, er arbeidsledige.Det såkalte Hellenic Initiative vil i utgangspunktet stille cirka 600 millioner kroner til rådighet for greske bedrifter som trenger lån. Initiativtakerne har ikke ønsket å avsløre detaljer om programmet.Clinton skulle søndag også holde tale på en konferanse for forretningsfolk, men konferansen var ikke åpen for pressen. (©NTB)