Breivik flyttet til fengsel i Skien

Anders Behring Breivik er midlertidig flyttet fra Ila til fengsel i Skien. Fengselsledelsen avviser dramatikk.

Foto: Scanpix

- Det er normalt at innsatte flytter på seg, sier fungerende fengselsleder Karl Hillesland i Skien fengsel til NTB.Hillesland sier at han har visst en stund at Breivik skulle komme til Skien.- Vi har hatt tid til å planlegge. Vi har fått noen flere ressurser, og det vil være et tilnærmet likt regime som på Ila, sier Hillesland.Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel i Bærum sier at Breivik er flyttet blant annet av sikkerhetsmessige årsaker.- Flyttingen har vært planlagt i lang tid. Vi skal jobbe med en del bygningsmessige forhold. Det er også god sikkerhetstenkning i å flytte de innsatte med jevnlig mellomrom, sier Bjarkeid.Ifølge fengselsdirektøren sier reglene for særlig høy sikkerhet at personalet skal skiftes etter ett år. Breivik har nå vært på Ila i ett år.