Clinton: 22. juli var en enorm tragedie

22. juli-angrepene var en enorm tragedie, men det norske folket har nektet å la angrepene svekke deres ånd, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton i en hilsen til Norge.

Hillary Clinton i Egypt - Foto - Scanpix

Hilsenen kommer i anledning av at det søndag er ett år siden terrorangrepene rystet Norge og en hel verden.- For ett år siden var verden vitne til en enorm tragedie. Terrorangrepene i Norge tok livet av 77 mennesker, hundrevis ble skadd og kastet en hel nasjon ut i sorg, sier Clinton.Hun viser til at Norges ledere svarte på terroren med en oppfordring om mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet.- Dette bekrefter Norges verdier. Det norske folk nektet å la disse angrepene svekke deres ånd, mener en av verdens mektigste kvinner.Hillary Clinton viser også til at hun besøkte Norge i juni og da møtte noen av de overlevende fra Utøya.- Vi snakket om deres liv og deres håp, og jeg ble slått over hvor fremtidsrettede, målrettede og medfølende de var. De bryr seg om andre mennesker og ønsker å finne måter vi kan samarbeide på for å forbedre folks liv, sier Clinton.Hun ønsker å minnes alle som mistet livet 22. juli i hilsenen.- Mens vi minnes alle de vi mistet og alle de som ble påvirket av de tragiske hendelsene for et år siden, bekrefter USA sin sterke støtte til det norske folk og vårt dype og varige vennskap, sier hun. (©NTB)