Du kan glede deg til neste uke

Solhungrige nordmenn på Østlandet og Sørlandet kan glede seg. Neste uke blir været bedre.

Foto: Scanpix

- Det ser ut til at Østlandet og Sørlandet vil få det beste været neste uke. Det blir lange perioder med pent vær, men også korte perioder med litt regn. Så litt vekslende vil været fortsatt være, sier vakthavende meteorolog Bjørn Røsting ved Meteorologisk institutt til NTB.Fra og med søndag vil det også bli litt varmere, forteller meteorologen.- Temperaturene kommer opp i litt over 20 grader på dagtid, men det kan blåse litt av og til på kysten. Men det er stort sett bris det er snakk om, sier Røsting.Badetemperaturer blir det nok likevel bare for de mest vågale.- Neste uke er det trolig Østlandet som vil få de høyeste temperaturene, men det spørs om det blir badetemperaturer. Men litt bedre vil det i hvert fall bli, sier meteorologen.På ettermiddagen og kvelden søndag må folk på Østlandet derimot være forbedret på at det kan komme litt regn, forteller Røsting. Derfor kan det være en god idé å ta på seg, eller i hvert fall med seg, regntøy hvis man skal på Rådhusplassen i Oslo for å se minnekonserten for 22. juli.Værmessig blir dagen noe bedre enn fjorårets 22. juli. - På Østlandet vil været 22. juli bli bedre i år enn i fjor, sier Røsting.