EIB skal låne greske bedrifter milliarder

Skal bidra med milliarder i lån til Hellas' hardt pressede private sektor.

EU-flagget og Akropolis i Hellas- Foto: AP

Den europeiske investeringsbanken EIB skal fram til 2015 bidra med over 10 milliarder kroner i lån til Hellas' hardt pressede private sektor.- EIB skal reaktivere sitt engasjement i Hellas så raskt som mulig, sa finansminister Yannis Stournaras etter å ha møtt EIB-sjef Werner Hoyer lørdag.- Det ser ut til at det komme gode nyheter også i dette landet, sier utviklingsminister Kostis Hatzidakis.Greske banker er avhengige av bistand fra Den europeiske sentralbanken ESB og derfor uvillige til å bidra med lån til andre enn de største selskapene i Hellas. Derfor har både den greske regjeringen og EU presset EIB om å bidra.Investeringsbanken har imidlertid nølt i flere måneder. Hellas sliter fortsatt svært tungt, og faren for en statlig «konkurs» er ikke over. (©NTB)