En drept i opptøyer på indisk bilfabrikk

En person ble drept og flere skadd i sammenstøt mellom arbeidere og ledelsen på Maruti-Suzuki-fabrikken i det nordlige India torsdag.

Maruti-Suzuki-fabrikken i India - Foto: AP

Over 90 arbeidere ble pågrepet under opptøyene, som har sin bakgrunn i en langvarig konflikt mellom fagforeningen og fabrikkledelsen.Etter at deler av fabrikken var stukket i brann, ble fabrikken stengt.Fabrikken i Manesar står for en tredel av Marutis bilproduksjon i India, og uroen blant arbeiderne gjennom hele fjoråret førte til tap på 500 millioner dollar. Den nye produksjonsstansen førte til at Maruti-Suzukis aksjer sank på Mumbai-børsen.Torsdagens uro startet på et møte mellom fagforeningen og ledelsen om et disiplinærproblem som gjaldt en av de ansatte. Møtet endte med at arbeiderne gikk til angrep på sjefene, ifølge en pressemelding fra Maruti.Fagforeningen sier på sin side at arbeiderne ble angrepet av vakter med våpen da fabrikkportene ble stengt, og at det var vaktene som ødela eiendom og satte fyr på fabrikken. (©NTB)