Eskil Pedersen etterlyser mer saklig romfolk-debatt

AUF-leder Eskil Pedersen mener man må skille mellom det saklige og det usaklige i romfolk-debatten.

AUF leder Eskil Pedersen Foto: Scanpix Holm, Morten

Pedersen mener det ikke er naivt å ta til motmæle mot hatefulle ytringer.- Folk som kaller romfolket for rotter, folk som vil ta til våpnene og rydde leiren, det er hatefull, voldelig retorikk som er helt uakseptabel. Det skal vi reagere på, på aller sterkeste måte, sier Pedersen til NTB.Romfolket bringer en rekke debatter på banen, både når det gjelder kriminalitet, EØS-avtalen, tigging og fattigdom.Pedersen mener vi må få et klarere skille mellom hva som er konstruktiv debatt og ikke i romfolk-debatten.- Det skal være lov å diskutere hvordan man håndterer en så komplisert situasjon. Vi må for eksempel ta helsetilstanden i denne leiren på alvor. Vi må likevel være helt stødige på at hatefulle ytringer basert på etnisitet, ikke er akseptabelt, sier AUF-lederen.Pedersen sier han mener Siv Jensens utspill i helgen om at romfolket burde deporteres, er som et gufs fra fortiden.- Jeg mener vi skal diskutere situasjonen saklig. Da er det sånn at EØS-borgere har rett til å være i Norge i en periode, og at det ikke er forbudt å tigge. Kriminalitet er forbudt, og begår mennesker fra romfolket kriminalitet, skal det håndteres av politiet på samme måte som for alle andre, sier Pedersen. (©NTB)