FED skal diskutere nye tiltak

Når FED møtes om en drøy uke vil en ny runde med tiltak stå på dagsorden.

AP Photo Mark Lennihan

Sarah Bloom Raskin, Federal Rerserve (FED), sa mandag på et møte i Boulder, Colorado, at de vil diskutere en ny runde med store kjøp av obligasjoner for å hjelpe til å få opp farten i økonomien og redusere arbeidsledigheten.Det vil, i følge Raskin, skje på møte i FOMC-møtet i den amerikanske sentralbanken neste fredag og lørdag.- Det vil bli diskutert mot et bakteppe med å sikre stabile priser og maksimal sysselsetting, sa hun i følge Bloomberg.Alternativene som vil bli diskutert inkluderer trolig også en utvidelse av balansen, ved å kjøpe andre aktiva i markedet. Noen har sågar antydet å kjøpe aksjer i større børsnoterte selskaper, men det står trolig litt lengre ned på listen med mulige tiltak.Et annet alternativ kan være å senke innskuddsrenten bankene får i sentralbanken og endre på ordlyden i utsiktene for styringsrenten.Kanskje FED nå vil si at styringsrenten, som er blitt holdt nær null siden desember 2008, vil bli holdt nær null langt inn i 2015, eller at den vil bli holdt lav enda lengre enn FED tidligere har sett for seg?