Finland sier ja til spansk nødlån

Finlands nasjonalforsamling godkjente fredag morgen EUs nødlån til de spanske bankene.

Spanias statsminister Mariano Rajoy. AP Photo

Finlands nasjonalforsamling godkjente fredag morgen EUs nødlån til de spanske bankene, til tross for kraftig kritikk fra opposisjonspartiene.Finland skal bidra med cirka 3,6 milliarder euro av lånet på opptil 100 milliarder.I alt 109 representanter stemte ja til kriselånet, 79 stemte nei og 17 var ikke til stede ved avstemningen.Eurosonens finansministre har dermed sagt ja til at spanske banker skal få låne opptil 100 milliarder euro slik at de kan rekapitaliseresBankene som skal få lån, nå skal granskes grundig. Først deretter vil det bli fastslått hvor mye hver enkelt bank skal få. Prosessen vil trolig bli avsluttet i september. Krisefondet EFSF setter allerede nå av 30 milliarder euro som skal brukes hvis det oppstår et akutt behov for kapital.(©NTB)