Flere spanske regioner kan be om krisehjelp

Valenica ba om krishjelp fredag. Nå kan Murcia bli neste, og flere vil følge etter, tror spanske medier.

Spanias finansminister Luis de Guindos. Foto: AP

Flere av Spanias delvis selvstyrte regioner vil trolig be spanske myndigheter om kriselån, skriver en spansk avis.Catalonia er den mest forgjeldede regionen mens regionen Murcia avkrefter at de har bestemt seg for å be om hjelp, slik avisen La opinion de Murcia skrev søndag.Avisen siterte lederen for de lokale selvstyremyndighetene i Murcia, Ramon Luis Valcarcel, på at regionen vil be spanske myndigheter om rundt 200-300 millioner euro i økonomisk krisehjelp.Spanske myndigheter opprettet i forrige uke et offentlig fond på 18 milliarder euro, 133 milliarder kroner, som skal brukes til å støtte landets delvis selvstyrte og svært gjeldstyngede regioner.- Vi undersøker mulighetene i fondet, men det er ikke tatt en avgjørelse når det gjelder dette, heter det i en uttalelse fra myndighetene i Murcia søndag kveld.Valcarcels uttalelser skal ha handlet om andre finansieringsmuligheter.Valencia øst i landet har imidlertid allerede bestemt seg for å søke om hjelp fra fondet. Avisen La opinion de Murcia listet søndag opp flere av landets 17 regioner som trolig kommer til å gjøre det samme.De regionale myndighetene er avgjørende for at Spania skal kunne kutte offentlige utgifter og oppfylle den konservative regjeringens innstrammingspolitikk. Regionene får mye av skylda for at Spania ikke klarte å holde målet om budsjettunderskudd i fjor. (©NTB)