Frykter bruk av kjemiske våpen

Syrias president Bashar al-Assad vil ta i bruk kjemiske våpen mot opprørerne dersom han føler seg nok presset, hevder landets avhoppede Irak-ambassadør Nawaf Fares.

HANDOUT

Fares hevder i et intervju med BBC at ubekreftede meldinger alt tyder på at det syriske regimet har tatt i bruk kjemiske våpen.Den avhoppede ambassadøren anklager samtidig Assad-regimet for å samarbeide med al-Qaida og for selv å ha orkestrert de mange selvmordsbombene mot syriske sikkerhetsstyrker.Fares legger ikke fram beviser for noen av sine påstander, men sammenligner Assad med en såret ulv, innesperret i et hjørne.- Det foreligger informasjon, selvsagt ubekreftet, om at kjemiske våpen delvis er benyttet i byen Homs, sier han.Det er kjent fra før at Syria har kjemiske våpen i sitt arsenal, men det er ikke framlagt beviser som tyder på at disse er eller planlegges tatt i bruk av regimet.BBCs sikkerhetskorrespondent Frank Gardner stiller seg noe tvilende til at militante sunnimuslimer i al-Qaida samarbeider med Assad og hans sjiamuslimske alawitsekt, men Fares holder fast ved påstanden.