Full gassalarm på T-banestasjon i Stockholm

Flere passasjerer ble dårlige etter at noen slapp ut en ukjent gass på en T-banestasjon i Solna i Stockholm sent onsdag kveld.

T-banevogn i Oslo - Foto: Scanpix

En rekke ambulanser og brannbiler rykket ut til T-banestasjonen da alarmen gikk rett før midnatt, og store politistyrker sperret av området.Helsepersonell tok seg av flere som klaget over at de følte seg dårlige etter å ha pustet inn den ukjente gassen. Flere hadde pustevansker og fikk oksygen, noe også flere av brannmannskapene på stedet måtte få.I tretiden natt til torsdag ble det opplyst at ingen var alvorlig skadd og at ingen var sendt til sykehus. Man visste fortsatt ikke hvilken type gass det var snakk om.- Vi vet ikke hvilken type gass det er. De første opplysningene tydet på at det kunne være snakk om tåregass eller pepperspray, sa operasjonsleder Åsa Dehlin i Stockholm brannvesen.Politiet sperret av et stort område rundt T-banestasjonen og eksperter på kjemiske stoffer ble tilkalt for å ta prøver.Ifølge Pontus Sandulf ved Stockholmpolitiets operasjonssentral ble den ukjente gassen spredt på perrongen nedenfor rulletrappen til billetthallen. Gassen spredte seg deretter oppover langs trappen.Det er ikke kjent hvem som sto bak gassutslippet på T-banestasjonen i Solna, hva motivet kan ha vært eller hvordan de gikk fram. (©NTB)