Israel frykter Hizbollah med kjemiske våpen

- Den største trusselen mot Israel er at kjemiske våpen og raketter faller i hendene på Hizbollah.

Benjamin Netanyahu - Foto: AP

- Den største trusselen mot Israel når det syriske regimet kollapser, er at lagrene av kjemiske våpen og raketter faller i hendene på Hizbollah, sier statsminister Benjamin Netanyahu.I et intervju med Fox News i USA sier Netanyahu at regimet til president Bashar al-Assad kommer til å falle, og at han er bekymret for at en kaotisk kollaps skal etterlate lagrene uten vakthold.- Det er klart at vi ikke ønsker å bli eksponert for kjemiske våpen som faller i hendene på Hizbollah eller andre terrorgrupper. Det er en stor trussel, sa han i intervjuet søndag.På spørsmål om Israel vil handle på egen hånd eller vil søke et samarbeid med USA, svarte han at han ikke søker handling, men heller ikke vil utelukke det. (©NTB)