Kommunale avgifter opp 60 prosent på ti år

Prisen på kommunale avgifter varierer fra kommune til kommune, men på ti år er økningen i snitt på 60 prosent.

Penger - Foto: Scanpix

Fra 2002 har konsumprisindeksen til sammenligning vært på 19,6 prosent, skriver VG.I gjennomsnitt koster kommunale avgifter 11.605 kroner i år, mot 7.159 kroner i 2002. Bare det siste året har avgiftene for vann, kloakk, renovasjon og feiing økt med 4,1 prosent, viser en fersk rapport fra Huseiernes Landsforbund.- Det er sjokkerende at vi selv i en periode med rekordlave renter opplever nok et år med høy realvekst i kommunale gebyrer, sier administrerende direktør Peter Batta.Det er store prisforskjeller fra kommune til kommune. Billigst er Hasvik i Finnmark der man må ut med til sammen 5.933 kroner for de kommunale avgiftene. Dyreste kommune er Flå i Buskerud som krever 19.178 kroner.