Lange renter til ny rekord i USA og Tyskland

10-års renten i USA og Tyskland faller til ny all-time low mandag morgen. (Oppdater 11:09)

Tradere på børsen i New York - Foto: AP

Flukten inn i tilsynelatende mer sikre investeringer fortsetter å se sende yielden på amerikanske statsobligasjoner videre nedover.Mandag morgen faller 10-års renten i USA over 3 prosent, til 1,4094 prosent og ny all-time low, i følge Bloomberg.Fredag falt 10-års renten i Tyskland til ny rekord på 1,155 prosent mens den spanske 10-års renten steg til ny all-time high på 7,28 prosent.Mandag faller den tyske 10-års renten videre med 3,2 prosent til enda en ny rekord på 1,128 prosent. Den spanske stiger til 7,565 prosent.Euroen faller videre mot dollar til 1,2087 mandag morgen. Euro faller også til det laveste på 11 år mot yen, til 94,41 yen.Det som gir fornyet usikkerhet og flukt inn i dollar og amerikanske statsobligasjoner er blant annet nyheten søndag om at BNP-veksten i Kina kan falle til 7,4 prosent i 3. kvartal, bidrar til å sende børsene ned i Asia mandag.Veksten i 2. kvartal falt til 7,6 prosent, i tråd med forventningene. Det var 6. gang på rad med fall i BNP-veksten.Statsminister Wen Jiabao skal, i følge Bloomberg, også ha uttalt at det ikke er tilsltrekkelig momentum i økonomien ennå til å unngå ytterligere fall i veksten, og at arbeidsledigheten kan bli verre.Den japanske regjeringen uttalte også mandag at den ser flere signaler som tyder på lavere vekst i verdensøkonomien.I tillegg bidrar strømmen av negative nyheter fra Europa generelt og Spania spesielt, statsobligasjonsauksjon mandag og nyheter i løpet av helgen om at flere spanske regioner ber om krisehjelp for å løse gjeldsproblemene.Med spanske renter allerede i all-time high er investorene urolige for hvordan auksjonen vil gå og til hvilken yield.I tillegg er spekulasjonene rundt en gresk exit fra eurosonen på vei mot overflaten igjen. ECB, IMF og EU-kommisjonen samles igjen i Aten tirsdag for å finne ut om Hellas overholder sine forpliktelser.