- Norge er et EU i miniatyr

Næringspolitisk direktør i NHO - Petter Brubakk, mener skillene mellom norske kommuner er enorm.

Stortinget. Foto: Scanpix

- Det går veldig bra i Norge, starter Petter Brubakk, i et intervju med dn. Han jobber som næringspolitisk direktør i NHO.Ser man på landet i et kommunalt perspektiv er bildet annerledes.- Bak dette hovedbildet skjuler det seg store lokale ubalanser. Regjering og storting diskuterer gjennomsnittstallene, men det tildekker at noen kommuner har bena i fryseren og andre hodet i ovnen.Han mener utviklingen er urovekkende.- Norge er som et EU i miniatyr, noen kommuner er Tyskland, andre er Hellas, fortsetter Brubakk.Seniorøkonom Einar Jakobsen i NHO deler Brubakks bekymring.- For mange kommuner handler det om kampen om å overleve, sier han til avisen.