Ny befaring i romfolk-leiren på Årvoll

Romfolkets tomt på Årvoll i Oslo er utbedret, og bydel Bjerke skal tirsdag på ny befaring for å vurdere stengingsvedtaket.

Foto: AP

Bydelen skal også i møte med den andre eieren av byggeplassen.Advokat Tor Erling Staff involverte seg i saken mandag, engasjert av deleier Vanessa Quintavalle. Han mener vilkårene for stenging ikke lenger er til stede, fordi sanitærforholdene er utbedret og nødvendig sikring av steinmasser er utført.- På bakgrunn av disse opplysningene hadde byrådslederen og bydelen et nytt møte tirsdag morgen. Bydelsoverlegen skal i løpet av dagen foreta en ny befaring for å vurdere om utbedringene gjør plassen sikker nok å bo på, sier byrådssekretær Thea K. Schjerven i bydel Bjerke til NTB.Hun påpeker at en eventuell formell klage fra Staff på vedtaket vil behandles parallelt. Klagen havner hos fylkesmannen i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland, hvis bydelen da ikke tar den til følge.Bydelen gikk klokken 11 tirsdag også i møte med den andre grunneieren, Albert Kr. Hæhre. Han ønsker ikke fortsatt bosetting av romfolk på eiendommen. Quintavalle er ikke til stede på det møtet, melder VG.- Hun kommuniserer ikke med oss. Målet vårt er å finne en løsning sammen med Hæhre. Han sier i likhet med bydelsoverlegen at det er farlig og utrygt å være på tomta, det tar vi på høyeste alvor, sier leder Steinar Arnesen i Bjerke bydelsutvalg til avisa. (©NTB)