Ny resolusjon gir håp i Martine-saken

OSSE vedtok mandag en ny resolusjon som tar til orde for transnasjonale straffeoppgjør.

Publisert 10. juli 2012 kl. 07.33
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Odd Petter Magnussen - Foto: Scanpix

Faren til Martine Vik Magnussen, som ble drept i London i 2008, kaller det en seier for det internasjonale rettssamfunnet.Politikere fra 56 land var samlet da Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) mandag skulle diskutere problemer med internasjonal rettspraksis.Stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) deltok på møtet og var den som fremmet forslaget om resolusjonen, skriver VG.- Jeg følte at vi sto fast i flere ulike norske drapssaker som har skjedd i utlandet. Derfor bestemte jeg meg for å holde et innlegg og fremme forslaget om en ny resolusjon, som går på problemene som er med dagens internasjonale rettspraksis, forteller hun.Resolusjonen tar til orde for at land som er involvert i en slik sak innleder samarbeid om et såkalt transnasjonalt straffeoppgjør. På sikt foreslås det å etablere en ny internasjonal rettsinstans for denne type saker.Martines far, Odd Petter Magnussen, mener resolusjonen er et stort skritt i riktig retning.- Dette er en fantastisk nyhet og en foreløpig seier for det internasjonale rettssamfunn. Dette var et forslag jeg foreslo for Utenriksdepartementet i høst, men de ønsket ikke da å gå videre med det. Jeg er derfor glad for at norske parlamentarikere bestemte seg for å ta dette opp i utlandet, sier han. (©NTB)