Ny sjef ga opptur for Yahoo-aksjen

Men den sterke entusiasmen er overdreven, mener amerikansk finanskommentator.

Marissa Mayer - Foto - Scanpix

Etter det ble kjent at 37 år gamle Marissa Mayer går fra Google til Yahoo steg Yahoo-aksjen umiddelbart med hele 6 prosent.Kommentator Mark Hulbert på nettstedet Marketwatch.com er kritisk til entusiasmen rundt Mayers ansettelse og tror ikke den vil få så mye å si for selskapet.- Hva er det egentlig hun skal få til i Yahoo som hennes forgjengere de siste årene ikke har klart å få til, spør han.- La meg understreke at jeg ikke vet noen ting om Marissa Mayer annet enn det jeg har lest i pressemeldingen fra selskapet, men jeg er villig til å vedde på at jeg er vel så informert som 99.9 prosent av alle de som reagerte entusiastisk på beskjeden om hennes ansettelse, sier han.Han tror også at de som kjøpte aksjer i stort monn ble blendet av Mayers tidligere forbindelse til Google.- Det var et brilliant PR-stunt å skape millioner av overskrifter verden over som nevnte Yahoo og Google i samme setning, understreker Hulbert.Men er det riktig at forbindelsen til Google umiddelbart skal gjøre Yahoo verdt $1,2 milliarder mer, spør han.Hulbert synes situasjonen minner om årene som ledet opp til internett-boomen, da selskaper kunne styrke aksjeverdien ved å legge et "dot-com" til navnet sitt, selv om selskapet ikke hadde noe med internett gjøre overhodet. Han har også liten tro på at et selskaps CEO kan utgjøre den store forskjellen mange håper på.- Vi tror feilaktig at en hvit ridder kan komme inn å redde et selskap fra finansiell ruin, og at det å sparke en sittende CEO vil snu trenden.Hulbert tror styremedlemmene i Yahoo har gitt opp å satse langsiktig, og heller gambler på kortsiktig gevinst på Wall Street.- Vi kan alle sammen ønske Marissa Mayer lykke til i sin nye posisjon, men det betyr ikke at vi burde satse på Yahoos-aksje, avslutter han.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!