Øker vaktholdet foran norsk Batman-premiere

Vaktholdet skjerpes før norgespremieren på den siste Batman-filmen natt til onsdag.

Cassandra Cain, dressed in a Batgirl costume, displays her tickets to an evening screening of the film "The Dark Knight Rises" at the AMC theatres in Burbank, California July 20, 2012. Forecasts for opening weekend ticket sales were thrown into doubt after a shooting in Colorado on Friday at a midnight screening of the film. Twelve people were killed. Warner Bros. said in a statement that the studio was "deeply saddened" by the incident and extended sympathy to the families of the victims. REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY CRIME LAW) FRED PROUSER

Etter at 12 mennesker ble drept under en nattvisningen av «The Dark Knight Rises» i Aurora i Denver forrige uke, øker norske kinoer vaktholdet foran norgespremieren natt til onsdag.Oslo kino viser filmen klokka 23.59 tirsdag kveld, og vil ha flere vakter enn vanlig på jobb i forbindelse med premieren.- Det er riktig, men vi ønsker generelt ikke å kommentere våre sikkerhetsrutiner. Vi skal sørge for at folk føler seg trygge, sier Jafar Altememy, daglig leder i Oslo kinodrift til VG.Norgespremieren ved Colosseum ble raskt utsolgt, og kinoen har satt opp ekstravisninger på grunn av stor billettetterspørsel.Den norske distributøren av filmen, SF Norge, vil gjøre sitt beste for å skape en hyggelig kinoopplevelse for dem som har kjøpt billett.Katrine Aamodt, PR- og markedskoordinator i SF Film Norge sier at markedsføringen av filmen også er endret etter massakren i Aurora, slik at det ikke reklameres for filmen før eller etter nyhetssendinger der massakren i Aurora omtales.I Trondheim er et planlagt premierearrangement kuttet ut, og filmen vil gå som en vanlig visning. (©NTB)