Russland sier Assad er villig til å gå av

Syrias president Bashar al-Assad skal være villig til å gå av på en sivilisert måte.

Arkivbilde av utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.h.) og Syrias president Bashir al-Assad i Damaskus. Foto: Scanpix Aas, Erlend

Syrias president Bashar al-Assad er villig til å gå av på en sivilisert måte, ifølge Russlands ambassadør i Paris. I Damaskus avvises påstanden.Assad har akseptert en overgangsplan som stormaktene er blitt enige om i Genève, og utnevnt en representant som skal holde samtaler med opposisjonen, uttalte ambassadør Aleksandr Orlov fredag.- Det betyr at han er villig til å gå av, men bare på en sivilisert måte, sier Orlov.I Syria blir imidlertid meldingen avvist av landets informasjonsminister, som benekter at Assad har sagt at han er villig til å gå av. (©NTB)