Spania får rednings-pakke i september?

Strateg anslår at Spania får redningspakken i september eller oktober.

Spanias statsminister Mariano Rajoy. AP Photo

Seniorstrateg Alessandro Giansanti, ING Bank, anslår, i følge Bloomberg, at redningspakken for Spania kan komme i september eller oktober.Det som nå trekker ned Spania er ikke bankene, men de forgjeldede regionene.Regionene har en samlet gjeld på 145 milliarder euro, tilsvarende 1.070 milliarder kroner og en dobling siden 2008. Gjelden utgjør nå 14 prosent av landets BNP.De 17 regionene skal, i følge Bloomberg, refinansiere gjeld for 15 milliarder euro, tilsvarende over 110 milliarder kroner, i løpet av 2. halvår.Utfordringen er å finne pengene. En region som Catalonia begynte eksempelvis å miste tilgangen til kapitalmarkedet allerede i 2010 og måtte selge såkalte patriotsobligasjoner til befolkningen.Spania har ikke pengene og har heller ikke råd til å låne penger som de kan hjelpe regionene med til dagens renter.Den spanske 10-års renten steg til 7,625 prosent og satt nye rekord igjen tirsdag ettermiddag.5-års renten steg til 7,572 prosent og 7-års renten steg til 7,562 prosent.Lett blir det med andre ord ikke - og trolig blir det alt for dyrt å forsøke å låne gjennom de "vanlige kanalene.Da kan det gå mot at de trenger en redningspakke, som seniorstrateg Alessandro Giansanti, ING Bank, tror - i september eller oktober.