Spanske renter setter nye rekorder!

De spanske rentene fortsatte å stige fredag og satte nye rekorder med god margin. Tysk rente til all-time low.

Spanias statsminister Mariano Rajoy. AP Photo

Yielden på spanske statsobligasjoner satte nye rekorder over hele linjen fredag, etter at det ble klart at Valencia-regionen trenger hjelp for å betjene gjelden.10-års renten i Spania steg 3,45 prosent til 7,253 prosent fredag. Forrige rekord kom 18. juni da 10-års renten i Spania steg til 7,16 prosent.7-års renten steg 4,4 prosent til 7,038 prosent, også det ny all-time high, mens 5-års renten steg 8,5 prosent til 6,55 prosent og ny all-time high.3-års renten steg 8,5 prosent til 6,55 prosent og ny rekord mens 2 års renten steg 11,6 prosent til 5,76 prosent.Flukten fra spanske andre europeiske statsobligasjoner, til tyske statsobligasjoner, sendte tyske renter ned over hele linjen. Både 3-års, 2-års, 1-års og 6-måneders tyske renter lå i negativt området.Den tyske 10-års renten falt 4,2 prosent til ny all-time low på 1,157 prosent. Det sendte spreaden til den spanske 10-års renten ut til 6,1 prosent og ny all-time high!Les også Frykter Spania går konkurs og Spanske renter nær all-time high - tyske stuper