Statsbygg anmeldte romfolk ved Sognsvann i Oslo

Ved Sognsvann i Oslo har rundt hundre romfolk slått leir. Det misliker Statsbygg.

Årvoll i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Statsbygg ønsker romfolket som har slått leir ved Sognsvann i Oslo vekk og har anmeldt saken til politiet.Statsbyggs begrunnelse er at sanitetsforholdene ikke er gode nok, melder NRK.- Det er vår oppgave å forvalte dette friområdet, og det er ikke ønskelig fra vår side at dette skal bli en permanent bosetting, sier fungerende informasjonsdirektør Stig Pettersen i Statsbygg.Pettersen understreker at allemannsretten gjelder også i dette området.- Du har lov til å sette opp et telt i inntil to døgn, men så må det flyttes, sier han.Visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt opplyser at anmeldelsen er mottatt.- Vi har vært og sett på leiren, og fra vår side blir det ikke gjort noe umiddelbart der, men det er noe vi vurderer fortløpende ut fra hvordan situasjonen er ellers i byen, sier visepolitimesteren.Han sier likevel at politiet vil gripe inn dersom romfolk igjen begynner å overnatte i byens T-banestasjoner og parker.På tomta på Årvoll, lenger øst i Oslo, skal romfolk-leiren avvikles innen tirsdag, ifølge en avtale mellom de to eierne av tomta. (©NTB)