Transformator i Hardanger vil koste 300 mill.

Statnett har utarbeidet to alternativer til transformatorstasjon i Øystese i Hardanger. Prisen blir minst 300 millioner kroner.

Bygging av master på kraftlinjen gjennom Hardanger. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .

I 2010 ga Olje- og energidepartementet Statnett konsesjon til å bygge de omstridte mastene i Hardanger, og det er i forbindelse med denne utbyggingen at selskapet nå søker om å bygge og drive en transformatorstasjon.Statnett har utarbeidet to alternativer for plassering, Tokagjelet eller Kjosås/Stuve, begge i Kvam herad i Hordaland.Stasjonen vil bli bygget over to og et halvt til tre år. Den vil bestå av et 420 kilovolts koblingsanlegg, et 132 kilovolts koblingsanlegg og en transformator. Anlegget er ventet å koste 300 til 350 millioner kroner. (©NTB)