USA opplever sin verste tørke på over 50 år

Tørken som nå herjer i Midtvesten er den verste USA har opplevd siden 1956, konstaterer myndighetene.

Barack Obama - Foto: AP

55 prosent av USA er nå rammet av moderat til ekstrem tørke, går det fram av en rapport fra Oceanic and Atmospheric Administration.En må helt tilbake til desember 1956 for å finne verre tørke. Den gang var 58 prosent av USA rammet.Tørken har rammet hardest i Midtvesten, men også i andre delstater tvinger knusktørre avlinger desperate bønder til å kvitte seg med kveg i takt med at prisen på fôr skyter i været.Mange amerikanske bønder opplevde også tørke i fjor, noe som bidro til å redusere kvegbestanden i USA til det laveste på 60 år og rekordhøye priser på kjøtt. Nå forsøker så mange bønder å kvitte seg med kveg at prisen per dyr har falt med 100 dollar bare på en måned.Over hele Midtvesten holdes det nå kvegauksjonene, men kjøperne står ikke i kø.Det amerikanske landbruksdepartementet har erklært katastrofetilstand i 26 delstater som følge av tørke og fôrmangel.