Utøya sperres av 22. juli

Arrangementene på Utøya søndag 22. juli er bare åpne for innbudte. Samtidig har Utøya-film premiere.

Utøya. Foto: Scanpix

Derfor blir det ikke lov å ferdes rundt øya uten tillatelse fra politiet.I Tyrifjorden vil det i området fra 100 meter nord for Utvika camping til 100 meter sør for Utøya kai bli forbudt å ferdes uten tillatelse. Dette gjelder også i et område 250 meter ut fra selve øya, opplyser Nordre Buskerud politidistrikt.Det ventes stor trafikk på fylkesvei 255 ved Utstranda, og politiet ber om at folk velger E16 hvis det er mulig.Utøya-film har premierePå ettårsdagen for terrorangrepene har også den amerikanskproduserte lavbudsjettfilmen «Utoya Island» premiere i USA.Filmen er omstridt fordi mange mente det var for tidlig å lage film om Utøya-terroren på et så tidlig tidspunkt, melder NRK.Regissør Vitaliy Versace svarte på kritikken med at han ønsket å se nærmere på behov for strengere våpenlover. Et kutt fra filmen dukket opp sent i fjor. Der vises en drapsmann som ror i en hvit båt før han begynner å skyte ungdommer på øya. Kuttet ble fjernet fra YouTube etter oppfordring fra norsk politi.Filmen er innspilt i Youngstown i delstaten Ohio i fjor. Underholdningsguiden Valley24.com skriver at premieren finner sted i Cleveland Heights søndag 22. juli. Premierevisningen er ikke åpen for publikum. Kun medvirkende og staben, samt journalister og andre spesielt inviterte får være til stede.Versace opplyser at filmen også skal vises i Los Angeles, men han sier ikke når det skal skje.Versace er fra før kjent som regissør av filmene «Deception» og «The last vampire on earth», og han har også jobbet med andre filmer. Budsjettet til «Utoya Island» betegnes som svært lavt. (©NTB)