Varsler søksmål om ikke Årvoll-tomta stenges

Naboene gir eieren av tomta på Årvoll hvor romfolket slo leir mandag, tre dager på å stanse driften på området. Hvis ikke går de til søksmål.

Årvoll i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Naboene på Årvoll har sendt brev til tomteeier Albert Hæhre, hvor de varsler at han har tre dager på å stengte driften av tomta om han vil unngå søksmål, skriver VG.I brevet beskriver naboene støy, forurensing, sjenerende trafikk og amper stemning som gjør at de nå må ta affære.- Vi vil ikke romfolket noe vondt. Men et lite nabolag kan ikke løse et nasjonalt problem alene, sier Hege Almerud, som leder Facebook-foreningen «Nabolagsforeningen på Årvoll».Naboene har også kontaktet politiet og bedt dem stenge veien i området for gjennomfart.- Vi er slitne, og alt dette strider mot folks rettsfølelse. Vi sitter i smørja mellom leiren, folk som kaller oss rasister og rasister som lager bråk ved leiren. Det er forferdelig, sier Almerud. (©NTB)