Veksten fortsetter å falle i Kina

BNP-veksten i Kina kan falle ytterligere i 3. kvartal, opplyser en rådgiver.

Foto: AP

BNP-veksten i Kina kan falle til 7,4 prosent i 3. kvartal, opplyser en rådgiver til landets sentralbank, i følge Bloomberg.Det underbygger statsminister Wen Jiabaos advarsel om at vanskene som den kinesiske økonomien har støtt på kan vare en stund.Et medlem av den kinesiske sentralbanken skal også ha uttalt at det ikke kan utelukkes at verdens nest største økonomi kan oppleve en kort periode med deflasjon.Veksten i 2. kvartal falt til 7,6 prosent, i tråd med forventningene. Det var 6. gang på rad med fall i BNP-veksten.Wen skal, i følge Bloomberg, også ha uttalt at det ikke er nok momentum i økonomien ennå til å unngå ytterligere fall i veksten, og at arbeidsledigheten kan bli verre.Lu Ting, Bank of America Corp. i Hong Kong, uttalte nylig at regjeringen måtte iverksette tiltak tilsvarende 1 prosent av BNP (74 milliarder dollar), for å fylle gapet som er oppstått etter eksportfallet og reduserte investeringer.