Venter lave forsikringskrav etter storflom

Helgens storflom i indre Troms gjorde stor skade på jordbruksarealer, men liten skade på bygninger.

Foto: Ole Aasheim / NTB scanpix

Derfor vil forsikringsbeløpene for bygninger neppe bli store, mener FNO.- Det ser ut til at flommen stort sett har rammet jordbruksarealer, ikke tettbebygde områder. Det virker derfor som om det er få bygningsskader, og da vil ikke forsikringsbeløpene bli så store, sier kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) til NTB. Hun påpeker at det er for tidlig å si hvor stor sluttsummen vil bli.- Vi har ikke tall på det ennå. Vi oppfordrer fremdeles folk som oppdager skader på bygg og innbo til å ta kontakt med forsikringsselskapet sitt, sier Westby.Målselv er den kommunen som er hardest rammet, men også i Bardu er det betydelige skader. Flommen rammet også Salangen, Balsfjord og Storfjord.Foreløpig er det innrapportert avlingsskader på omtrent cirka 4.000 dekar i Målselv, cirka 500 dekar i Bardu og cirka 150 dekar i Salangen.